Patinaoverflade for støbejern

Vi er flere gange blevet spurgt om rigtigheden af rustdannelse på støbejerns produkters overflade og derfor sender vi hermed denne forklaring på rustdannelsen.

Vi overfladebehandler vore støbejerns produkter pga. udseende for nybyggeri og gamle traditioner. Når der indvies en ny gågade etc. er det vigtigt, at det hele ser nyt ud, herunder at støbejernet fremstår nymalet. Når der så er gået 3 – 6 måneder vil overfladebehandlingen være forsvundet og selve støbejernsoverfladen træde frem.

Når støbejern ruster, sker det kun i det alleryderste lag, så stopper rustangrebet og støbejerns overfladen fremstår i en dyb brun farve, ganske som alle andre støbejerns overflader, der ses overalt på gader og veje.

Vi overfladebehandler støbejernsprodukterne med en 100 % biologisk nedbrydelig farve.
Der vil kunne opstå små nuancer i farven på overfladebehandlingen, da korrosionen starter umiddelbart efter produktionen.

Vi håber, hermed at have belyst rigtigheden af, at støbejern skal ruste og at egenskaberne ved støbejern netop er en overfladerust beskyttelse, der sikrer en meget lang holdbarhed for støbejern som materiale.

Udover rustdannelsen på støbejernsprodukter, sker der også rustdannelse på sortmalede HUGO-produkter. Ønskes der ikke rustdannelse på produkterne fra HUGO-serien, bør man vælge HUGO’er i galvaniseret stål.

Er der uafklarede spørgsmål, er De meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt os og hør mere